Klartecken för 20 nya lägenheter i Insjön

Två tvåvåningshus med totalt 20 lägenheter ska byggas i centrala Insjön. Bygget inleds under senhösten och beräknas stå klart för inflyttning redan nästa sommar.

I förra veckan beslutade styrelsen för det kommunala bolaget Leksandsbostäder AB att inleda den första etappen av byggnationer på gärdet söder om Sang i centrala Insjön. Där byggs två tvåvåningshus med totalt 20 lägenheter fördelat på fyra 1:or, åtta 2:or och åtta 3:or.

– Vi är väldigt nöjda med beslutet. Läget är bra med närhet till kommunikationer, handel och service, säger Leksandsbostäders vd Elisabet Nises-Look.

Hus för en bred målgrupp
Husen levereras av Skanska som bygger enligt sitt Bo klok-koncept. Bygget kostar cirka 32 miljoner kronor. Månadshyrorna är ännu inte fastslagna, men beräknas hamna i ett intervall mellan cirka 4 500 kronor för ett rum och kök till 8 100 kronor för tre rum och kök.
– Erfarenheten från andra nyproduktioner visar att det är många äldre som tar chansen att flytta till ett bekvämare boende. Därmed frigörs också villor som till exempel barnfamiljer kan köpa, säger näringslivschef Per Strid.

Kan bli fler etapper
Bygget är den första etappen i utvecklingen av området söder om Sang. Den 28 augusti tar kommunstyrelsen beslut om en ändring av detaljplanen som gör det möjligt att bygga bostadshus högre än två våningar och lokaler för "centrumändamål", till exempel butiker, frisörsalonger och föreningslokaler i området.

I den nya detaljplanen visas tre exempel på hur området kan bebyggas, i ett fall med så mycket som 158 lägenheter. Men än så länge finns inga beslut om ytterligare etapper.

Source: Leksands Kommun
Article: http://www.leksand.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/2017/Klartecken-for-20-nya-lagenheter-i-Insjon/

August 16, 2017

Leksand

Back to archive