Leksand kan bli årets nyföretagarkommun 2017

Leksand är en av åtta kommuner som tävlar om titeln Årets nyföretagarkommun. Det är Visma och Nyföretagarcentrum som står bakom nomineringarna och prissumman är på 100 000 kronor.

Visma och Nyföretagarcentrum har nominerat åtta svenska kommuner utifrån hur många nya företag som har startats per tusen invånare från nyårsdagen 2016 till den 30 juni i år. Leksand är en av kommunerna som har chansen att bli utsedd till årets nyföretagarkommun 2017.

– I en kommun med bra tillväxt, befolkningsökning, bostadsproduktion och en allmänt positiv utveckling är det inte helt överraskade att Leksand också nu nomineras som årets nyföretagarkommun, säger näringslivschef Per Strid.

Förebilder för ett framgångsrikt företagande
Historiskt har Leksand varit och är ett samhälle där entreprenörskap, företagande och framgång bemöts positivt. I Leksand finns också många goda exempel på vad entreprenörskap och företagande kan leda till.

Familjeföretag som Leksands Knäckebröd, Ejendals, Bergkvist Insjön AB och Clas Ohlson är exempel på framgångsrika företag. De och många andra står som förebilder för många och har visat att drömmar kan förverkligas och att det går att lyckas som företagare i Leksand.

Det ska vara lätt att driva företag i Leksand
I kommunen finns flera näringslivsgrupper som värnar om och stödjer såväl nya som etablerade företagare. Näringslivsavdelnings roll i sammanhanget bygger på öppenhet, kompetens, tillgänglighet och ett starkt nätverk.

– Vi är stolta och glada över att ha blivit nominerade till årets nyföretagarkommun 2017, säger Per Strid.

Source: Leksands Kommun
Article: http://www.leksand.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/2017/Leksand-kan-bli-arets-nyforetagarkommun-2017/

October 27, 2017

Leksand

Back to archive