Här är årets nyheter på Runn Winter Week

– "Motorintresset otroligt starkt" Arrangören till Runn Winter Week är lyhörd mot besökarna och inför vinterns arrangemang skapas ett gäng nya aktiviteter. En stor del i detta, och som växt under de senaste åren, är motoraktiviteterna som parallellt med bland annat skridskoåkningen anordnas på isen.

Den 10–25 februari 2018 arrangeras Runn Winter Week, även kallat Runndagarna. Vinterfesten lockar tusentals aktivitetssugna personer att leta sig ut på isen på sjön Runn, Falun och Borlänge.

Motordelen i arrangemanget har växt betydligt de senaste åren och huvudarrangören Christian van Dartel beskriver detta som ett viktigt segment. Han berättar om nyheterna kring vinterns evenemang:

– En nyhet i år är att vi kommer ha tävlingar med nya och moderna snöskotrar, vi har alltid haft veteransnöskoterracet men utvecklar nu detta. Vi kommer också arrangera tävlingar med gokarts, säger Christian van Dartel.

Ett sparkrace som fanns med i programmet tidigare år, men som sedan plockades bort, kommer att göra comeback.

Christian berättar att man i år även kommer att stå som arrangör för svenska mästerskapen i långfärdsskridskor den 24 februari, detta i kombination med veteranmästerskap för holländare.

Arrangören har uppmärksammat att många barn och ungdomar spelar bandy och ishockey på skridskobanan, detta ska man nu sätta stopp för.

– Vi kommer att ploga upp någon typ av hockey- och bandyrink för att evenemanget ska bli ännu mer familjärt.

Motionsloppen kommer att arrangeras som vanligt och Christian betonar att motoraktiviteterna hålls avskilt mot skridskoåkningen.

– Det är viktigt att de som kommer för att uppleva naturen inte blir störda av mullrande motorer, det har alltid varit viktigt för oss. Dock är motorintresset otroligt starkt i Dalarna och det faktumet kan vi inte ignorera.

Han avslutar med att säga:

– Runn är en fantastik plats och vi vill få folk att uppleva och framför allt förstå det, säger Christian van Dartel och blickar längtande till vintern.

Source: Dalarnas Tidningar
Article: http://www.dt.se/dalarna/har-ar-arets-nyheter-pa-runn-winter-week-motorintresset-otroligt-starkt

November 21, 2017

Travel & Tourism | Falun

Back to archive