200 barn programmerade under Hour of Code

"Alla kan lära sig att programmera" På fredagen genomfördes Hour of Code på 2047 Science Center i Borlänge. Över 200 barn kom för att programmera och koda under en timme.
– Programmering är för alla, oavsett ålder, säger Ida Rasmark, pedagog med programmeringskompetens.

Hour of Code är en av de programmeringsaktiviteter som 2047 Science Center, tidigare Framtidsmuseet i Borlänge, genomför.

I ett pressmeddelande skriver 2047 Science Center att: "I alla salar satt elever och programmerade på datorer och Ipads. De fick också besök av vår humanoidrobot NAO som både dansade och sjöng. För att kunna dansa och sjunga måste NAO programmeras, med ett liknande programmeringsjobb som de själva arbetade med under Hour of Code", skriver 2047 Science Center.

Ida Rasmark är en av de pedagoger med programmeringskompetenser som har anställts av 2047 Science Center under de senaste åren och hon är också en av de drivande bakom att Hour of Code ska hållas i Borlänge.

– Vår värld styrs av kodning i dag, och det gör att programmering är en viktig kunskap att ha med sig. Även om alla inte blir programmerare är det viktigt för alla att veta hur saker kan styras med kod, säger Ida Rasmark.

I Hour of Code medverkade elever från Gylle skola, Skräddarbackens skola, Kyrkskolan, Forssaängskolan, Tjärnaskolan och Domnarvets skola.

- Barn och unga idag är ofta konsumenter på nätet och genom kunskaper i programmering kan de också bli producenter. Vi tycker att det är viktigt att programmering introduceras tidigt för barn. De yngsta eleverna under Hour of Code går i F-klass, men det finns inte någon gräns uppåt i ålder, alla kan lära sig att programmera, säger hon.

Den 7 februari håller 2047 Science Center arrangemanget Coder Dojo, för de barn och ungdomar mellan 7 och 17 år. Det behövs inga förkunskaper för att delta, hälsar arrangören.

Source: Dala-Demokraten
Article: http://www.dalademokraten.se/dalarna/borlange/200-barn-programmerade-under-hour-of-code-alla-kan-lara-sig-att-programmera

December 8, 2017

Borlänge

Back to archive