Romme Alpin har satsat 20 miljoner – inför kommande säsong

Ett stort, uppvärmt, torg, en värmestuga på två våningar och en utomhusgrill med "ski in" – det är några av de nyheter som Romme Alpin presenterar inför kommande säsong.
– Vi har investerat runt 20 miljoner, säger Oskar Funcke, en av skidanläggningens ägare.

De senaste åren har Romme Alpin byggt om, byggt nytt och satsat på anläggningen. Rejält.

Och i år är inget undantag.

Inför stundande säsong har det byggts en ny värmestuga, som totalt är 600 kvadratmeter stor fördelat på två våningar, ett 2 500 kvadratmeter stort torg, som ska vara snöfritt, prydas med en stor gran, samt har en skridskorink, och en korvkiosk med en slags "ski in"-lösning.

Dessutom har en ny pist, med namnet "Dalvägen", byggts från norra delen av anläggningen, till framsidan, och man har även breddat första delen av pisten "Åkes dröm" som leder ned mot sydsidan.

Totalt räknar bröderna, och ägarna, Viktor Funcke och Oskar Funcke med att årets investeringar kostat runt 20 miljoner kronor.

– Att vi kan göra det här beror på att vi har haft så fina säsonger, säger Viktor Funcke och förtydligar att det är omsättningen från anläggningens besökare som huvudsakligen fungerar som finansiering.

Oskar Funcke instämmer:

– Målet för oss har sedan starten -87 varit att ge en bättre och bättre upplevelse till våra gäster för varje år. Så det är det vi hela tiden jobbar för att göra.

Planerna på torget, som är försett med betongplattor, under vilka det ligger värmeslingor som ska hålla snön borta, har funnits sedan tio år tillbaka.

– Vi ser det som en viktig yta mitt i anläggningen, med flera viktiga funktioner och vi vill att flödet av gäster ska gå över torget, förklarar Oskar Funcke.

Att man gjort om grunden från den tidigare värmestugan till en skridskorink handlar om att man vill skapa fler aktivitetsmöjligheter för sina besökare.

Den nya värmestugan är i sin tur placerad något längre bak, mot skiduthyrningen.

Det hör inte till vanligheterna att skidanläggningar erbjuder värmestugor, eller för den delen bygger nya sådana. Hur kommer det sig att ni gör det?

– Nej, det stämmer. Men vi har sett att det finns ett stort behov bland våra besökare av den här typen av service. Det är många lokala gäster, eller för den delen skolklasser, som efterfrågar någonstans att byta om, lämna saker och äta medhavd matsäck, säger Viktor Funcke och fortsätter:

– Sen har vi byggt många nya toaletter, eftersom det ofta är det första våra gäster vill ha efter en lång bilfärd.

Eftersom ni planerat det ni byggt nu sedan en längre tid tillbaka, så antar jag att ni även har planer på andra projekt inför framtiden?

– Det finns många planer framöver på att bygga både backar och servicebyggnader, men vi berättar inte sådant förrän det är bestämt utan håller det på planeringsbordet, säger Viktor Funcke.

Skidanläggningens officiella öppningsdatum är den 21 december.

Source: Dala-Demokraten
Article: http://www.dalademokraten.se/dalarna/borlange/romme-alpin-har-satsat-20-miljoner-infor-kommande-sasong