​Rekordsnöig start för Stöten i Sälen

Rekordsnöig start för Stöten i Sälen det har aldrig varit bättre den här tiden på året, medan stora delar av landet blickar ut över bar asfalt och gråmulna skyar sätts snörekord i Stöten i Sälen.

– Aldrig någonsin under mina år i Stöten har vi kunnat erbjuda bättre skidåkning än såhär, Säger Magnus Dovallius, marknadschef Stöten i Sälen AB.

Vintern kom tidigt till Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten. Redan i början av november började snön lägga sig som ett böljande täcke över fjällandskapet. Och sedan har snödjupet stigit dag för dag.

Under julhelgen nåddes den första kulmen.

– På bara ett par dagar fick vi stora mängder snö. Detta, i kombination med vårt för säsongen helt nya snösystem, gör förutsättningarna för riktigt bra skidåkning aldrig varit bättre hos oss den här tiden på året! Säger Magnus Dovallius, Stöten i Sälen.

Stabil snögrund
I och med Stötens nya snöläggningssystem, en investering på 35 miljoner kronor, har man halverat tiden att lägga snö och även säkerställt att man kan öppna fler backar direkt i början av säsongen än tidigare. Detta i kombination med de rekordartade mängderna natursnö gör att man redan nu törs lova en fortsatt stadig och lysande skidsäsong i Stöten.

Ihållande minusgrader och regelbundet snöfall som fortsatt även efter jul- och nyårshelgerna har lagt en stabil grund både i och utanför pisterna.

Fler skidåkare vill till Stöten

– Vi har i dagsläget 43 av 45 nedfarter öppna, säger Magnus Dovallius.

Och snö säljer! I december ökade antalet sålda skipats med 35 procent, även bokningarna är fler än på många år i Stöten. Antalet bokade gästnätter har hittills denna säsong ökat med 15 procent jämfört med föregående år.

– Vi erbjuder Sälens bästa skidåkning och har skapat en anläggning för åkare på precis alla nivåer. När det nu formligen vräkt ner snö under en längre tid hos oss är det klart att det får effekt, avslutar Magnus Dovallius, marknadschef Stöten i Sälen AB.

 

Source: Örebroguiden
Article: http://www.orebroguiden.com/%E2%80%8Brekordsnoig-start-for-stoten-i-salen/