Rekordstort intresse för Runn Winter Week

Årets upplaga av Runn Winter Week har slagit rekord redan innan den startat.
- Vi har rekordmånga anmälningar till motionsloppen, säger arrangören Christian van Dartel.

Runn Winter Week, RWW, har som vanligt samlat en rad olika aktiviteter i anslutning till sjön Runn.

Några motionslopp har redan genomförts men den egentliga starten sker under helgen då Runndagarna också är en del i evenemanget.

Några exempel på aktiviteter är: motionslopp på skridskor, både för barn och vuxna, sparkrace, skärmflyg, svävarturer, modellflyg, fiskdamm och hundspann för att nämna något.

På tisdagen sker ett 20-mils skridskolopp för de som vill ha en extra utmaning – Sveriges längsta motionslopp. Där finns det också möjlighet att åka kortare om inte krafter eller vilja finns.

Christian van Dartel arrangör av RWW, ser att intresset hela tiden ökar:

– Vi märker att det blir fler och fler hitresta Holländare. Det betyder ju att de bokar boende och allt möjligt. Man får räkna med att de spenderar minst 1 000 kronor per dag och de är ju oftast här en hel vecka. Det betyder ju mycket för kommunerna här, säger han och fortsätter:

– För oss är det viktigt att folk upptäcker våra fina skridskobanor. Banorna har ju dragits om på grund av vatten men nu är isen riktigt bra. Vid Ösjön (Borlängesidan av Runn, reds. anm.), är isen lite knölig men fullt åkbar. Vid Ornässtugan kommer vi nog i år äntligen kunna genomföra stafett med hundspann, något vi fått ställa in på grund av snöbrist flera år – det är vi jätteglada för.

Runn Winter Week avslutas den 24 februari med Svenskt mästerskap i långfärdsskridsko. Dala Active Skaters arrangerar detta 53 kilometer långa lopp som både startar och slutar vid Hälsinggårdsbryggan i Falun.

– För dom som kommer till Runn finns mycket att göra, avslutar Christian van Dartel.

Source: Avesta Tidning
Article: http://www.avestatidning.com/dalarna/rekordstort-intresse-for-runn-winter-week

February 15, 2018

Travel & Tourism | Falun

Back to archive