Gesunda Ski resort köper mark av kommunen

Gesunda Ski resort får köpa 77 hektar mark av Mora kommun för 2,5 miljoner kronor.
Det beslutade Kommunstyrelsen i Mora.

– Vi vill köpa marken för att utveckla berget, säger platschef Katarina Lavin Bogg, Gesunda Ski resort.

Men exakt vad som ska hända i Gesunda, vill Katarina Lavin Bogg inte berätta ännu.

– Det finns planer. Framtiden ser mycket ljus ut, säger hon.

– Vi har en fantastisk vinter med mycket snö och vi har ökat vår omsättning med 160 procent jämfört med förra året. Stugorna är fullbokade under påsk, berättar Katarina, Gesunda alpin- och bike park.

Gesundabacken var stängd vintern 2013. Toppstugan öppnade sommaren 2014 och skidbacken öppnade säsongen 2014- 2015. Då öppnade även Kattis kafé. För cirka ett år sedan stängde Hero Sverige flyktingförläggningen i Gesunda och en omfattande renovering av Skilodge, världshus och stugor inleddes.

– Vi öppnade boendet 2017 och världshuset öppnade i julas. Vi har investerat i bland annat liftkapacitet och snökanoner. Gesunda har blivit en hel anläggning igen och vi satsar på att erbjuda paket med boende, mat och upplevelser på den lilla, personliga anläggningen, säger Katarina och tittar ut över den storslagna utsikten över Siljan.

Gesunda är också en attraktiv bikepark. Flera tävlingar körs i Gesunda, bland annat SM i downhill cup mountainbike och Enduro Sweden series. Fjortonde april arrangeras Snowrider hillcross, skotercross tävling i Gesunda och i år har anläggningen även satsat på längskidåkning.

– Vi har tre olika spårlängder, 1,5, 5,5 och 13,5 kilometer. Under vintern har vi också en snöskotävling.

Katarina Lavin Bogg framhåller den kunniga och duktiga personalen på anläggningen, som får mycket beröm och medverkar till framgången.

– Vi tror på Gesundas storhet i sitt lilla format där gästen koppla av och känna sig väl omhändertagen i en helt fantastisk miljö, avslutar Katarina.

 

Source: Dala-Demokraten
Article: http://www.dalademokraten.se/dalarna/mora/gesunda-ski-resort-koper-mark-av-kommunen