Cykelsatsning efter vintern i Bjursås

Än slinter skidorna utför Bjursåsbergets pister, men nu planeras det för sommaren.
– Vi har gått med i Biking Dalarna och nu inleder vi arbetet med att rensa och märka gamla cykelleder. Målet är att i sommar ha en led som binder oss samman med Lugnet i Falun, berättar Tomas Lövkvist på Bjursås Skicenter.

Bjursås skicenter har likt fågel Fenix rest sig ur askan efter konkursen 2012. Nya ägare har fått fart på verksamheten och nu växer den fina skidanläggningen med nya sommaraktiviteter.

– Vi driver campingen här vid sjön och har även uthyrningsstugor.Samtidigt växer intresset för cykling och det är en verksamhet som vi vill vara med och utveckla, säger Thomas Lövkvist, som jobbar med nära nog allt runt Bjursås skicenter tillsammans med ägaren och VD Per Kempe.

– Det har funnits och finns fortfarande cykelleder här, men nu ska de rensas från sly och skyltas upp. Vi ser det växande intresset för mountainbike och cykling som ett väldigt bra komplement till våra övriga sommaraktiviteter.

Därför har Bjursås skicenter nu gått med i organisationen Biking Dalarna.

– Lugnet i Falun är redan med och nu planerar vi en cykelled som förbinder Bjursåsberget med Lugnet, säger Mikael.

Bjursås skicenter blir därmed det 18:e området som tar plats på Biking Dalarnas karta, med olika leder och cykelaktiviteter som sträcker sig från Idre i norr till Säfsen i sydväst.

Source: Dalarnas Tidningar
Article: http://www.dt.se/dalarna/falun/cykelsatsning-efter-vintern-i-bjursas