Avestas första näringslivschef börjar i oktober

"Han har en bra och gedigen erfarenhet som kan föra Avesta framåt". Innovation, internationalisering och infrastruktur är några viktiga frågor som Avesta kommuns nye näringslivschef Anders Åkerström drivit som planeringschef på Region Västmanland. Den 1 oktober tillträder han posten som Avesta kommuns första näringslivschef.

– Det är en spännande utmaning i ett område som jag känner väl, säger han.

I jobbeskrivningen till positionen som näringslivschef i Avesta står det att kommunen är mitt i ett stort utvecklingsarbete.

I ett par månader har man sökt efter en person som kan leda utvecklingsarbetet framåt och nyligen föll valet på Anders Åkerström som just nu är planeringschef för näringslivsutveckling på Region Västmanland.

– Tjänsten passar mig som handen i handsken. Jag har jobbat både lokalt och regionalt med näringslivsfrågor länge och det blir både ett utmanande och spännande arbete i Avesta, säger han.

Till vardags bor han i Fagersta och har jobbat med näringslivsfrågor länge. Förutom sin nuvarande tjänst på Region Västmanland har han varit näringslivssekreterare i både Fagersta och Heby.

– Jag tror att jag har en goda erfarenheter som kommer väl till nytta i Avesta och den utvecklingen som kommunen är mitt uppe i, säger han.

Den 1 oktober tillträder han tjänsten som Avesta kommuns första näringslivschef någonsin. Det första han ska göra är att komma på plats och sätta sig in i vart kommunen befinner sig i nuläget.

– Utifrån nuläget ska jag och mina kollegor jobba för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att verka lokalt i Avesta. Det handlar om att samarbeta med befintliga företag lika mycket som att locka hit nya företag och hjälpa folk att starta nya verksamheter, säger han.

Vad är din bild av Avesta just nu?

– Min bild är att Avesta är väldigt framåt som kommun och tror på näringslivsutvecklingen. Avesta har ovanligt stor variation när det gäller branscher för att vara en kommun i sin storlek. Man har både en mer traditionell industri, som stora skogs- och stålföretag, och flera intressanta företag i andra branscher.

Kommundirektör Anders Friberg som hittills varit ansvarig för näringslivsfrågor i Avesta, ansvarade även för rekryteringen av näringslivschefen. Ett val som Avesta kommun är väldigt nöjda med.

– Vi känner oss väldigt nöjda med vårt val och det här kommer att bli riktigt bra. Anders Åkerström har en bra och gedigen erfarenhet inom näringslivsområdet som kommer gynna Avesta och vi ser fram emot ett gott samarbete.

Source: Dala-Demokraten
Article: https://www.dalademokraten.se/artikel/dalarna/avesta/avestas-forsta-naringslivschef-borjar-i-oktober-han-har-en-bra-och-gedigen-erfarenhet-som-kan-fora-avesta-framat

July 23, 2018

Avesta

Back to archive