SSAB inleder samarbete med Borlängeföretag: "Det här kommer öppna nya möjligheter"

Nu inleder SSAB ett samarbete med Borlängeföretaget Bergkvist Svets & Mek AB (BSM).
BSM blir med detta en kugge i ett världsomspännande nätverk.
"Det känns fantastiskt bra, det här kommer öppna nya möjligheter för oss", säger BSM:s vd Tom Teneberg.

Borlängeföretaget Bergkvist Svets & Mek AB har funnits sedan 1972 med nuvarande vd och ägare, Tom Teneberg, vid rodret sedan våren 2014.

BSM:s huvudsakliga områden är svetsning, bearbetning och montering av stålkonstruktioner.

Under måndagen blev det klart att BSM kommer ingå i SSAB:s världsomspännande "Hardox Weareparts network" där slitstålet Hardox står i fokus.

Slitstål används bland annat i lastbilsflak, stenkrossar och jordbruksmaskiner.

Tom Teneberg tror att samarbetet kan innebära mycket postitivt, och att det också är ett kvitto på att företaget satsat rätt:

– Vi kommer sköta mellansverige och kommer med detta samarbete åt eftermarknaden som kanske till och med är större än nytillverkningsmarknaden. Det blir ett helt nytt kundsegment för vår del. Det känns fantastiskt bra, det här kommer öppna nya möjligheter för oss. Vi kommer in på en marknad där vi inte finns i dag, säger han.

SSAB är nöjda med att knyta till sig Borlängeföretaget med nästan 50 års erfarenhet.

– Vi har tittat på ett antal företag och vi tyckte att BSM passade in i vår kravbild. Det kommer bli jättebra tror jag. Målet är ju att både vi och de kan växa med samarbetet, säger Kent-Olof Norling, Wear service manager på SSAB.

BSM blev under måndagen antaget i nätverket, men det riktiga samarbetet börjar först till hösten, efter semestrarna tror Norling, och menar att de flesta företag som kommer med i nätverket får en skjuts i verksamheten:

– Faktum är att de flesta som går med växer ganska bra de första tre åren. När medlemsföretaget riktigt tror på det här – det är då det brukar lyckas.

 

Source: Avesta Tidning
Article: https://www.avestatidning.com/artikel/dalarna/borlange/ssab-inleder-samarbete-med-borlangeforetag-det-har-kommer-oppna-nya-mojligheter