Klart med ny VD för Visit Dalarna

Efter en rekryteringsperiod med många ansökningar är det nu klart med ny VD. – Att Dalarna har en viktig roll i utvecklingen av Sveriges besöksnäring och för vår region är välkänt. Flera av våra medarbetare deltar i nationella utvecklingsprojekt och referensgrupper och står nu inför nästa period i utveckling 2018–2030. Vi går nu in i steg 2 i den plan som beslutades 2016. Vi har slagit ihop de sju destinationsbolagen, ändrat ägarstruktur, installerat huvudkontoret i Rättvik och satt den grundläggande strategin. Att fortsätta driva besöksnäringen i vår region framåt är av yttersta vikt och därför har vi haft högt ställda krav på den nya VD:n. Vi har gjort en mycket gedigen och noggrann rekrytering, säger Charlotte Blum, styrelseordförande för Visit Dalarna.

Ny VD är Jonas Rosén
Jonas Rosén kommer närmast från LRF konsult som regionchef. Jonas har en bakgrund med flera chefsbefattningar och är väl förankrad i Dalarna i sina tidigare tjänster samt uppvuxen i västra Dalarna. Han tillträder den 1 november.

– Att få förtroendet att vara med och utveckla en hel bransch som är så viktig för Dalarna, känns både hedrande och roligt. Med så många kompetenta medarbetare kommer vi att lyckas, säger Jonas Rosén.

– Det har varit viktigt att hitta en VD som klarar de många perspektiven regional utveckling, stödja besöksnäringen med ökad försäljning och leda 65 medarbetare över en hel region. Kraven på den inkommande VD:n är många men Jonas är van vid en stor utspridd organisation. Jonas är också väl insatt i bland annat markägarfrågor vilket har en stor betydelse i besöksnäringen och hans erfarenhet från både kommunal och privat verksamhet passar vårt bolag, säger Charlotte.

Carl Johan Ingeström vidare till nytt uppdrag
Nuvarande VD, Carl Johan Ingeström har under många år arbetat med att utveckla besöksnäringen i Dalarna och hela tiden drivit frågan om en gemensam satsning på Dalarnas besöksnäring.

– Jag alltid ansett att besöksnäringen är en särskilt viktig del i Dalarnas utveckling. Inte bara gällande turism utan även när det gäller att locka talanger, inflyttare och investeringar till vår region. Att skapa en attraktivitet för Dalarna ur alla aspekter. Jag har hela tiden drivits av tanken att samordna alla resurser för att utveckla Dalarna och nu känns det bra att vi fått allt på plats med det gemensamma Visit Dalarna, säger Carl Johan Ingeström.

– Jag är stolt över att lyckats med Visit Dalarna och att vi har fått det mandat och förtroende som vi har fått från näringen och kommunerna i Dalarna, fortsätter Carl Johan.

– Nu skall jag göra något jag alltid drömt om att göra. Arbeta med det som kanske ligger mig allra närmast och få möjlighet att också utveckla mitt personliga intresse för fjällnaturen året runt. Att få jobba med vandring, skidåkning och andra aktiviteter och få göra det i en miljö som jag varit i sedan barnsben. Jag skall nu arbeta som platschef för Grövelsjöns Fjällstation, avslutar Carl Johan.

Source: Dfly.no
Article: https://www.dfly.no/klart-med-ny-vd-for-visit-dalarna/