Toppensäsong för Lugnet och Främby udde resort

Besökarna svek Faluns kändaste besöksmål under sommaren som gick. Istället var det bad och utomhusaktiviteter som lockade. Främby udde resort och Lugnet gynnades av det fina vädret.

– Jag tror det beror på flera saker att vi fick så många besökare under sommaren. Besöksnäringen ökar i hela världen, fler vill göra saker istället för att köpa saker. Vi fick en fin sommar vilket medförde att svenskar inte behövde åka utomlands för att få sol och värme. Det varma vädret gjorde att man sökte sig till aktiviteter vid vattnet, säger Pär Allansson på Främby udde resort.

Jämfört med förra sommaren ökade den totala försäljningen i restaurangen och av aktiviteter med 30 procent enligt Pär Allansson. De 36 platserna på campingen och de 150 bäddarna var fullbokade.

– Vi kan inte öka mer på boendet. Då måste vi bygga fler stugor, säger han.

Om några månader väntar vintersäsongen för Främby udde resort. Då hoppas man såklart på fina isar.

– Vintern är nästan lika stor som sommaren för oss, säger Pär Allansson.

På Lugnet har de stora dragplåstren varit utebadet och cyklingen. Ökningen av antal besökare på utebadet har varit 155 procent jämfört med 2017. Cyklingen har ökat med 164 procent jämfört med 2017 enligt Tomas Jons, fritidschef i Falu kommun.

– Sommarens väderförhållande påverkade badets ökning. Det allmänna intresset för cykling ökar samt att vi har etablerat oss som cykeldestination, säger han.

Source: Avesta Tidning
Article: https://www.avestatidning.com/artikel/dalarna/falun/toppensasong-for-lugnet-och-framby-udde-resort

September 24, 2018

Travel & Tourism | Falun

Back to archive