Här odlas insekterna vi ska äta i framtiden

I proteinmjöl vid bakning, som utfyllnad i köttprodukter eller som knaprigt protein på salladen. Snart kan livsmedel som är baserade på insekter börja säljas i svenska matbutiker.
– Jag är övertygad om att det kommer att ske inom två år, säger Adam Engström, grundare av företaget Nutrient.

I Skogshögskolans gamla lokaler i Garpenberg pågår just nu något som kan ha stor inverkan på vad vi väljer att stoppa i munnen i framtiden. Sedan i våras är en av hyresgästerna Nutrient, ett företag som odlar insekter och forskar kring hur de ska kunna användas som livsmedel.

– Vi har en storskalig produktion av Tenebrio molitor, en typ av larv som i folkmun kallas för mjölmask. I odlingsprocessen använder vi livsmedelsklassade grödor från lokala lantbruk, eftersom vi tycker att det är viktigt att larvernas föda är sådant som man kan äta direkt, säger Adam Engström, vd.

Source: Avesta Tidning
Article: http://www.avestatidning.com/naringsliv/har-odlas-insekterna-vi-ska-ata-i-framtiden

November 29, 2016

Hedemora

Back to archive