Digital plattform för gamifiering i Dalarna

Nu gifter sig besöksnäringen och spelindustrin i Dalarna!

Idag står det klart att Tension och Region Dalarna inleder sitt projekt kring Gamification. Tillsammans ska vi bygga upp en ny digital plattform och unik innovationsmiljö. Vad händer om man kombinerar två av Sveriges mest växande näringar i landet, spelindustrin och turistindustrin. Gamification kan man använda genom att skapa nya dimensioner i upplevelser före, under och efter besöket genom information och utmaningar.

”Spelindustrin och turistindustrin har minst två starka saker gemensamt och det är lust samt belöning, vi vill gifta ihop dessa två.” säger Lotta Magnusson, länsturistchef på Region Dalarna som verkligen tror på branschernas kombination.

Projektet sträcker sig över en tvåårsperiod och tillsammans ska vi skapa nya sätt att uppleva, nya beteenden och nya affärslogiker. Målsättningen är hög- att göra Dalarna till norra Europas ledande och mest spännande besöksdestination.

2015 omsatte Turismen i Dalarna ca 7,1 miljarder. Var tionde människa på jorden har någon gång spelat ett svenskt spel. Kombinationen av dessa två växande näringar känns otroligt stark.

Vi ser fram emot att ta Dalarna till nya nivåer. Vi ser fram emot att fortsätta stå i framkant. Tillsammans skapar vi en unik upplevelse för våra besökare och turister.

Source: Tension press release
Article: http://www.tension.se/news/2017/4/28/pressinformation-digital-plattform-fr-gamifiering-i-dalarna