”Jag tror det blir succé!”

Idag öppnar Leksands Sommarland upp portarna för årets säsong och Mats Nobelius, VD, ser fram emot sommaren.

— Känslan är verkligen på topp och det ska bli kul att äntligen få sätta igång! Jag har jobbat med parken i 33 år och den börjar bli riktigt bra nu. Vi höjer nivån på allting och blir bättre för varje dag som går, säger Mats Nobelius.

Leksands Sommarland meddelar i år en glad nyhet för alla badkrukor. En ny värmepanna ser till att temperaturen i poolerna under sommaren kommer ligga mellan 22-28 grader. Tidigare år har temperaturen legat under 20-gradersstrecket.

— Förhoppningsvis landar det mer i spannet 25-28 grader vilket vi såklart är jätteglada över då just vattentemperaturen är en sådan sak framförallt vuxna haft synpunkter på tidigare. Nu har vi kort och gott en bra badtemperatur för alla, fortsätter Nobelius.

I onsdags noterades en temperatur på 26 grader i djuppoolen medan barnpoolen var något svalare med 22 grader en kall natt till trots. Om vädergudarna bjuder upp med fint sommarväder betyder det alltså att gästerna kommer kunna bada i behagligare former än tidigare.

BMX- och Wipeoutbana
Förutom varmare pooler kan Leksand Sommarland erbjuda två andra nyheter. En ny BMX bana har byggts upp där cyklarna ökar i fart både genom de vanliga tramporna, men man kan även pumpa upp farten med rätt teknik.

Den kanske största nyheten är dock den Wipeout-bana man byggt upp i nere i Siljan. Det är en uppblåsbar hinderbana med 15 olika hinder som rymmer upp mot 100 personer samtidigt. Nobelius berättar lite mer kring nyheterna för Siljan News.

— Jag tror våra nyheter kommer bli en stor succé, framförallt för att de är väldigt unika. Det finns inte många pumptracks i Sverige och våran sticker verkligen ut med sin längd på över 300 meter. Wipeoutbanan är den första i Sverige som kommer från originaltillverkaren. Vi kände att det behövdes något för att få ner folk till Siljan och med den här banan kommer det bli skithäftigt och det känns helt rätt att satsa på det här.

Det är inte bara nyheter i form av aktiviteter som är nytt för i år. Man kommer under sommaren ha ett företag på plats som sköter om sjukvården och Mats Nobelius känner sig tillfreds med att ha personal på plats med rättigheter och kunskap till att ge ännu bättre vård när oturen är framme.

 

Source: Siljan News
Article: https://www.siljannews.se/leksand/jag-tror-det-blir-succe?_escaped_fragment_