Torleif Fallsdalen blir tillförordnad näringslivchef

Nu är det klart med ny tillförordnad näringslivschef för Ludvika kommun. Och det är ett känt Ludvikaansikte som tillträder ett förordnande på sex månader: Torleif Fallsdalen.

Om ett par veckor pensionerar sig Lars-Åke Josefsson från att vara Ludvika kommuns näringslivschef. Från och med i morgon, 1 juni, finns hans ersättare på plats för att sätta sig in i arbetet.

Har drivit företag i 30 år
Det är alltså Torleif Fallsdalen som kommer att ta vid, mer känd som ”Toffe” och under många år egenföretagare i gatuköksbranschen.

– Jag drev de här företagen under 30 år men sålde verksamheten vid årsskiftet. Den här tiden har förstås gett mig många lokala kontakter och jag har även tidigare varit aktiv i Företagarföreningen under många år, säger Fallsdalen.

Sedan lång tid tillbaka har Torleif Fallsdalen varit uppskattad moderator under kommunens återkommande frukostmöten.

Kan du fortsätta med den uppgiften nu som tillförordnad näringslivschef?

– Ja, som jag ser det blir det här nu en del av mina arbetsuppgifter.

Översyn av organisationen pågår
Fallsdalen kommer in som näringslivschef i ett skede då Mötesplats Näringsliv nyligen har etablerats i gamla tingshuset samtidigt som den aktuella organisationen är under fortsatt översyn för att möta framtida behov.

– Det vi håller på med nu är att arbeta fram hur den framtida näringslivsorganisationen ska se ut. Att under den här perioden ha möjlighet att få in ”Toffe” Fallsdalen som tillförordnad näringslivschef känns som en perfekt lösning, säger en nöjd kommunchef, Jan Lindström.

Torleif Fallsdalen säger så här om sitt nya uppdrag:

– Kommunens och näringslivets förståelse för varandras roller har förändrats till det bättre under senare år. Nu vill jag vara en del i att bygga vidare på den utvecklingen.

Source: Ludvika Kommun
Article: http://www.ludvika.se/nyheter/nyheter/torleiffallsdalenblirtillforordnadnaringslivchef.5.7b0391dc15c38ffbccd94ea2.html

June 1, 2017

Ludvika

Back to archive