Företagare gillar Älvdalen men Solna är bäst

Älvdalen klättrar mest i Svenskt Näringslivs nya ranking av kommunernas företagsklimat. Bästa kommun att starta och driva företag i är Solna som för tionde året i rad toppar rankinglistan.

I årets undersökning är det fler kommuner som får bättre betyg än som får sämre.

– Konkurrensen mellan kommuner som vill klättra i rankingen har hårdnat. Det är naturligtvis positivt för företagsklimatet. Men tyvärr blir företagen samtidigt alltmer missnöjda med det nationella företagsklimatet som i år får det lägsta betyget någonsin. Det är en varningssignal som regeringen bör ta på stort allvar, säger Carola Lemne, Svenskt Näringslivs VD.

Årets rankingraket är Älvdalens kommun i Dalarna som avancerar 96 placeringar till plats 108.

– Älvdalen har arbetat för att etablera en konstruktiv dialog mellan företagare och kommun. Det är ett arbetssätt som näringslivet upplever som företagarvänligt och som har gett goda resultat, konstaterar Carola Lemne.

För tionde året i rad tar Solna hem topplaceringen, i år tätt följd av Sollentuna och Nacka. Den kommun som tappar flest placeringar på rankinglistan är Älvsbyn i Norrbotten, som faller från plats 98 i fjol till plats 204 i år. Sist av 290 kommuner kommer Pajala.

Source: Driva Eget
Article: http://www.driva-eget.se/nyheter/allmant/alvdalen-gillar-foretagare-men-solna-ar-bast

September 26, 2017

Älvdalen

Back to archive