Hotelldirektören som ser hotellbranschen med nya ögon

Joakim Lempiäinen har tillträtt tjänsterna som hotelldirektör för både Scandic Lugnet och Scandic Borlänge.

Idrottsintresset matchar hotellens profiler

Joakim är ny inom hotellbranschen och kommer närmast från ABB där han arbetat som global teknikchef och chef för ingenjörsavdelningen. Han har också arbetat som kvalitetschef, som produktionschef på Ovako och varit officer i Försvarsmakten.

Han har ett idrotts- och motionsintresse som passar väl in på hotellens profiler. Båda hotellen ligger nära skidanläggningar och har en tydlig sportprofil.

”- Det är riktigt spännande att få kasta sig in i ett nytt område och få lära känna en helt ny bransch, jag hoppas kunna gifta ihop det bästa av industrins arbetsmetoder och strategier med hotellvärldens ständiga servicefokus. Dessutom ser jag fram emot att få lära känna teamet och tillsammans se hur vi ska driva de här hotellen framåt”, säger Joakim Lempiäinen.

Viktigt att se hotellbranschen med nya ögon

”- Joakim passar utmärkt på de här båda hotellen med sin personliga profil och yrkesmässiga erfarenhet. Det är en tillgång att komma utifrån och se verksamheten och branschen med nya ögon, det gör Joakim. Han är en erkänd ledare och det är vårt viktigaste verktyg för att lyfta våra teammedlemmar, för att de i sin tur ska leverera utmärkt service och hotellupplevelser i Dalarna utöver det vanliga, säger Svante Kempe, distriktsdirektör för Scandic Mitt.

Om Scandic Lugnet

Scandic Lugnet ligger bredvid Högskolan Dalarna och fritids- och skidområdet Lugnet i Falun. Här har många skidtävlingar anordnats. Hotellet har 161 rum, 12 mötesrum och en pool.

Om Scandic Borlänge

Scandic Borlänge har 141 rum, elva mötesrum, en pool och har en närhet till Romme Alpin och Dala Airport.

Både Scandic Lugnet och Scandic Borlänge kommer nu drivas framåt med ambitionen att lyfta koncepten för mat och konferens mot affärs- och fritidsresenärer.

Source: Turismnytt.se
Article: https://www.turismnytt.se/ser-hotellbranschen-med-nya-ogon/