Nibechef ny Idre-ordförande

Gerteric Lindquist, koncernchef för Nibe Industrier, har blivit ordförande i Idre Himmelfjäll.

Under åren 1976 och 1977 arbetade Gerteric Lindquist på Handelssekreterarkontoret i Toronto, i Kanada. Där lärde han känna Staffan Derning, som senare skulle komma att grunda Idre Himmelfjäll.

Gedigna erfarenheter

2006 bildades Idre Himmelfjäll AB och Gerteric Lindquist har sedan dess varit styrelseledamot och delägare i bolaget. Fjällanläggningen Idre Himmelfjäll ligger i norra Dalarna.

– Vi är utomordentligt glada att vi nu fått Gerteric Lindquist som ordförande i bolaget. Gerterics långa och gedigna erfarenheter som internationell industriledare kommer nu väl till pass, säger Torbjörn Wallin som är vd för Idre Himmelfjäll.

Turismens betydelse
Gerteric Lindquist har nu efterträtt Torbjörn Wallin på ordförandeposten. Wallin tog i somras över som vd från Staffan Derning, som då gick i pension.

– Jag är mycket medveten om turismens betydelse för Idreområdet och för hela Älvdalens kommun. Turismnäringen utvecklas i snabb takt genom att en lång rad lokala aktörer samverkar på ett fantastiskt sätt. Jag ser fram emot att fortsätta mitt engagemang i Idre Himmelfjäll på den inslagna vägen, säger Gerteric Lindquist.

Sedan 1989 har Lindquist varit koncernchef för Nibe Industrier i Markaryd. Han är uppvuxen i Eskilsryd utanför Nybro och bosatt i Markaryd sedan 1988.

 

Source: Smålänningen
Article: https://www.smalanningen.se/article/nibechef-ny-idre-ordforande/