Tension först i världen med 5G-app under OS i PyeongChang

Falubaserade Tension har producerat en OS-app kallad KT Omniview åt koreanska KT Corporation som visades på plats i PyeongChang under världspremiären av 5G idag. Appen är särskilt testad för Samsungs 5G-prototyp och låter bland annat användaren följa skidlopp i 3D med strömmande livevideor, åkarpositioner och resultat i realtid. Bakom all data som visualiseras i appen står Ericsson, precis som i det tidigare samarbetet med Tension under skid-VM i Falun 2015.

KT Corporation utvecklar världens första 5G-nät i Korea med smygpremiär under OS. För att demonstrera tekniken anlitades Tension för att ta fram appen KT Omniview, baserad på funktionalitet som togs fram under skid-VM i Falun 2015. I lördagens skiathlonlopp för damer kunde användare växla mellan 17 kameror och i realtid följa spåret från valfri tävlandes perspektiv i 3D-miljö. Utöver att visa positioner för de 62 deltagarna på kartan med flaggor och namn kan appen också ställas in att automatiskt välja närmaste kamera för den åkare som följs.

-”Idag har vi sett Charlotte Kalla ta hem guld både i verkligheten och virtuellt, det känns dubbelt fantastiskt här i Alpensia” säger Magnus Björkman, VD för Tension.

För att utveckla KT Omniview har Tension använt sig av Tension OnSite, en plattform för utveckling av program som på olika sätt visualiserar kartor och event kombinerat med realtidsdata, för PC, Android, iOS och Sony PlayStation. Plattformen har använts för appar till bland annat skid-VM 2015, Swedish Open och festivalen Peace & Love. KT Omniview finns i både vanlig version samt i VR för Samsung Gear VR. Appen har inte släppts publikt utan demonstreras på plats under OS i PyeongChang i ett lokalt 5G-nät – världens första.

Tension har samarbetat med Ericsson i Sverige och Ericsson-LG i Korea under två års tid för att utveckla KT Omniview, och den första versionen testkördes under för-OS 2017. Ericsson står för serverteknik och insamlande av all realtidsdata som sedan strömmas ned och presenteras i appen.

Source: Tension
Article: https://www.tension.se/news/2018/2/10/press-release-omniview

February 10, 2018

Game Development | Falun

Back to archive