Nio av Dalarnas besöksmål i spännande samarbete för att locka fler besökare

Nio av Dalarnas besöksmål inleder samarbete för att tillsammans locka fler besökare. Nu lanseras ett gemensamt kulturpass laddat med erbjudanden för att väcka intresse att göra en kulturresa till flera av Dalarnas unika kulturhistoriska besöksmål.

Avesta Art, Zornmuseet, Carl Larsson-gården, Falu Gruva, Hildasholm, Ornässtugan, Porfyrmuseet, Dalarnas museum och Nils Olsson Dalahästar är några av Dalarnas starka och internationellt intressanta besöksmål. Tillsammans bjuder man nu in till en kulturresa, där besökarna ges möjlighet att ta del av flera unika platser som visar på bredden av Dalarnas kulturhistoria. Genom lanseringen av ett gemensamt pass laddat med erbjudanden, vill aktörerna samarbeta för att synliggöra varandra. En resa till Kulturresans besöksmål ger samtidigt möjligheten att uppleva Dalarnas varierande och vackra landskap, från odlingslandskap, vida skogar, sjöar, blånande berg till höga fjäll.

- Det finns ett stort intresse, inte bara i Sverige, utan även internationellt, att ta del av Dalarnas utbud av kultur och historia. På det här sättet vill vi tillsammans bidra till att besökare får upp ögonen för flera av Dalarnas besöksmål och inspirera till att resa vidare till nästa, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva.

- Vi ser flera fördelar med samarbetet mellan olika kulturbesöksmål i Dalarna och det känns roligt att vi nu är igång. Förhoppningsvis kan vi både locka nya och gamla besökare till rikaupplevelser, säger Johan Cederlund, museidirektör, Zornmuseet.

Om Kulturresan Dalarna:

I Dalarna bjuds du på en berikande rundresa med nedslag på platser som avslöjar spännande delar av Sveriges historia. Du får ta del av autentiska kulturmiljöer och höra levande berättelser om människor som lämnat unika avtryck. Kliv in i konstnärshem, världsarv, i historiska industrimiljöer och trädgårdar och låt dig omfamnas av de levande berättelserna om Dalarna.

Kulturpasset kostar 125 kronor och finns till försäljning hos samtliga nio besöksmål samt på Dalarnas Turistbyråer. Besök visitdalarna.se/kultur för mer information.

- Med detta pass i sin hand hjälper vi besökaren att få uppleva essensen av Dalarnas kulturarv genom att samla stämplar, ta del av erbjudanden och göra denna kulturresa. När besökaren sedan har ett fullstämplat pass har man tagit del av de största kulturhistoriska besöksmålen i Dalarna, vilket vi också hoppas ska ge ringar på vattnet till flera aktörer, säger Maria Bälter, affärsutvecklare på Visit Dalarna.

Nätverkssamarbetet mellan Dalarnas kulturhistoriska besöksmål har initierats av Visit Dalarna för att bidra till gemensam affärsutveckling, produktutveckling och gemensam kommunikation.

Source: MyNewsdesk Sweden
Article: http://www.mynewsdesk.com/se/visit-dalarna-ab/pressreleases/nio-av-dalarnas-besoeksmaal-i-spaennande-samarbete-foer-att-locka-fler-besoekare-2589851